Den hårfina skillnaden mellan att vara pessimist och realist

 
Alltså inte för att vara en sådan där bitterfitta eller så men...What's up med att alla prisar dem som skottar och plogar? Dem FÅR BETALT för det. Det är ett jobb. Det är något som måste fungera. Inte någonting som vi ska behöva vara tacksamma över att det fungerar. Däremot när överläkaren räddar ett barn från att dö i en operationssal, han kan man tacka även om det också är hans jobb och han får betalt för det. Vägrar dessutom skriva "hen" eller "en". I det här fallet var det en "han". Capish?! Men i detta fall handlar det om snö och att jag inte vill köra fast med bilen. Perspektiv people, perspektiv. 

Ja må låta hård och känslokall, men det är så jag känner. Sen menar jag egentligen ingenting illa mot de enskilda förarna såklart. Dem gör garanterat ett jätte bra jobb och jobbar 16 timmar i sträck med ingen rast, håller på att skita på sig, har migrän samtidigt och allt vad det må vara. Men någonstans struntar jag i det. Det är erat jobb och om man inte insåg sådant här när man tackade "ja" till jobbet så är det lite "du får skylla dig själv" över det hela. Jag skulle inte vilja jobba i 16 timmar utan rast, hålla på att skita på mig samtidigt som jag har migrän. Men jag skulle heller inte tacka "ja" till ett jobb som snöskottare. Just saying. 

I det stora hela är det väl kommunen vi ska klaga på. Att dem inte har förare tillräckligt för att varje enskild ska behöva jobba på 16 timmar i sträck med bajs i byxan och migrän i skallen. Men jag tänker inte ta hänsyn till det. Jag vill bara att det ska fungera. Sorry sorry. Men så egoistisk, och egentligen realistisk, tänker jag vara i den här frågan. Jag vill inte bli lidande i 25 km/h och köra fast i varje rödljus bara för att kommunen är för snål. Så är det. Nå heligare, snällare eller mer överseende än så tänker jag inte vara. Det är en himla trend att vara snäll och överseende nu faktiskt. Jag tänker vända den trenden och vara brutalt ärlig och kanske även lite smått elak. Men så är det. 

Jag skrev liknande på Facebook. Dock då mer med glimten i ögat. Men det var alldeles för många som tog det på fel sätt och ville riktigt bråka om det. Det ides jag helt enkelt inte, så jag tog bort den. Jag står dock fortfarande för vad jag tycker. Om du tycker något annat så är det också okej, men jag har viktigare saker för mig än att bråka om det. PoK!

Liknande inlägg