Garmin forerunner

Nej pappa, jag ska inte köpa en klocka för 4800kr, men låt oss bara förundras och imponeras för en stund. 

Linns (linnharordet.wordpress.com) recension som sprang Stockholm maraton igår:
"Det andra som jag vill slå ett slag för är min nya gps-klocka Garmin Forerunner 920xt. Wow. Bara wow. Den är dyr som skam, 4800 kr inklusive pulsband (Runners store har haft erbjudande nu under veckan för 4300 kr inför marathon – kika om erbjudandet fortfarande kvarstår). Men värd varenda krona.

Den har betydligt bättre precision än min tidigare garmin och de första 5 km klockade den klockrent på sekunden, på centimetern på de olika km-markeringarna. I slutänden på alla de 42195 metrarna så visade klockan 42530 meter. 300 meters skillnad på 4.2 mil är inte illa pinkat tycker jag. Min förra garmin kunde gärna visa 130 meters skillnad redan på 1 mil.

Klockan visade dessutom att jag tog mig genom loppet med 181 steg per minut vilket är så gott som perfekt (180 steg per minut är riktmåttet). Kanske också därför jag uppskattar den lite extra. Den bedömde min återhämtningstid till 68 timmar (japp, återhämtningsrådgivare är den också). Det är en multisportklocka för simning och cykling också, men man kan även lägga till fler aktivitetsprofiler. Den är smart på så många sätt och efteråt kan jag sitta och analysera data i oändlighet. VO2-max, höjd, mitt rörelsemönster, titta på banan jag sprungit. Jag kan lägga in egna intervallrundor, springa med en ”virtual partner” och mycket mer. Den är dessutom lätt att förstå vilket jag hyllar, som känner mig smått tekniskt frånvänd. Den sitter som gjutet på handleden, är lättare än min tidigare och har fortfarande plats för 4 fält i displayen (som givetvis är högst valbara) vilket jag verkligen vill ha för att samtidigt kunna se tid, distans, medeltempo per kilometer (varvtempo) och momentantempo (tempo)."

Världens bästa mamma!

Idag är det mammornas dag. Även om vi (jag kanske?) alltid har varit lite dålig på att fira det. En fin dag ändå, men jag blir som lite skeptisk till det här med att man känner sig tvungen att lägga ut en bild på Facebook för att hylla sina föräldrar på dessa dagar. Det blir någonstans i allt det fina lite fel. You know what I'm saying? Jag försöker att uppskatta och hylla mina föräldrar 365 dagar om året istället. Men visst visst, jag förstår poängen, så grattis på mors dag min allra bästa kompis! ♥

Liknande inlägg