Svenska favoriter

Jag älskar ju tv-serier. Förutom hundträningen är det min absoluta frizon. Det senaste året har jag börjat se väldigt mycket svenska serier och nu riktigt letar jag efter nya, för att det finns någon speciell charm i dem. Svårt att förklara. Ni får lära er genom "best practice" helt enkelt. 😉

Här kommer mina favoriter, i stigande ordning. Med den allra bästa längst ned.

Svartsjön
Serien började i veckan. Den handlar om ett par ungdomar som åker på en weekend på ett fjällställe och stället visar sig ha mystiska hemligheter, där en hel familj dog för 20 år sedan. Jessan blir sedan strypt i sömnen, och spänningen börjar. Jag har bara sett ett avsnitt. Den känns lite "B", men jag ger den ett försök. 

Tjockare än vatten 
Säsong 2 började i veckan. Jag började se säsong 1 efter att ha sett veckans avsnitt. Den är mysig, inte sådär jätte spännande men lyckas ändå göra att jag får cravings av att se mer. Den handlar om 3 syskon som tvingas driva ett pensionat, en mordbrand, en begraven pappa under poolen, och mycket mer. 

Gåsmamman 
Gåsmamman handlar om en droghärva, där mannen skjuts ihjäl och allt blir kaos. 

Midnattssol
Denna nya serie börjar igår (!) och jag är redan helt såld. Men det kan väl egentligen inte gå fel med Peter Stormare i huvudrollen som Rutgher (!!!!) som är mordutredare. Den utspelar sig i Kiruna-trakterna och börjar med att en pilot är försvunnen som sedan hittas fastspänd och lämnad till att bli uppäten av vargar. Det känns grymt spännande och intressant att följa fortsättningen. 

Springfloden
Olivia går i sin pappas fotspår och läser till mordutredare. Under sommaren får de en "läxa" att fundera på, om ett olöst mord på en strand. Av en händelse är det just detta mord som hennes pappa hade försökt lösa när han var vid liv.  Olivia blir väldigt intresserad, så pass att hon kommer fram till bevis som tidigare aldrig hittats. 

Bron
Seriernas serie med karaktärernas karaktär - Saga Norén. Brutalt ärlig, avsaknad av social kompetens och ett jävla geni. 
Serien börjar med att en kvinna hittas mördad på gränsen mellan Danmark och Sverige. Kvinnan visar sig sedan inte vara en kvinna, utan två. Benen och överkroppen hör inte ihop, och the truth terrorist börjar göra sina statements med fler och fler gåtor för Saga och Martin att lösa och förutse. 

Tyvärr så har vi inte så många bra skådespelare i Sverige (?), så hon som är VD för ett betydande företag i Bron är också regissör (alltså hon spelar det) i Tjockare än vatten. En av ungdomarna i Svartsjön är syrran i Tjockare än vatten. En berörd i Bron är huvudpersonen i Springfloden. En utredare i Midnattssol är gangster i Gåsmamman... Förvirrande. Jaja. Men nu är det bara att börja se! Jag hade gärna haft dessa osedda så jag kunde se dem igen. Tur då att tre av dessa är pågående, och Bron planerar fler säsonger. Tur det... 🙄


1 Jänk the bänk :

skriven

TACK! Behövt mer svenska serier att kolla på, här ska spenderas tid framför tvn ;) pöss

Svar: Grymt!! 😍😘
EN VARDAG I ORGANISERAT KAOS.

Kommentera här: