Å hej å hå vad det går

Jag suger på att blogga. Man skulle kunna tänka sig att jag inte har tid, men tid har vi ju alla så det är en av världens sämsta ursäkter, alla kategorier, alla ändamål. Så jag har helt enkelt inte velat/idats/ansträngt mig. Det är ändå kul att kunna kolla tillbaka på vad som händer och sker så här kommer en liten sammanfattning av senaste veckornas ståhej. 
 
Bilen gick igenom besiktningen! Hurra! Aldrig hänt mig förut. Lyckligare än lyckligast. Nu planerar jag dock bilbyte - just därför. Nu är bilen i någorlunda skick. För att vara 16 år gammal är den ju liksom tipptopp skulle man väl kunna säga, men att tro att den är lika fin som en -15:a är ju att vara naiv. Hur som helst, nybesiktad utan efterkontrollsbehov och sådant, läge att sälja. Och när man säljer och byter är det ju sjukt dumt att byta ner sig, så det känns sjukt spännande detta bilbyte, mer om det senare :) 
 
 
 
Jag har fyllt år! 23 bast och omringad av så många fina människor som firat mig. Lina bjöd på lunch och en jätte fin present som innehöll en jätte fin Klong-ljusstake. På kvällen bjöd pappa på trerätters på CG's. På lördagen kom några av alla mina fina vänner till mig där det var tipsrunda (om mig såklart, såklart!), musikquiz, spelet "med andra ord" och mycket mer. Ullis och Petra firade mig sedan med att köpa en nessecär och en smörkniv med Boden Hockeys logga, hahaha! Så mycket kärlek! 
 
Elvira fyllde 22 år så vi firade henne med mysigt pyssel och lekar hos henne och sedan drinkar på CG's. 
 
 
I övrigt har livet bara rullat på med skola, där vi har haft massa redovisningar och uppgifter. En uppgift var att hitta linjer och uttryck i byggnader, så jag, Frida och Isabell har åkt omkring lite och spanat på byggnader i Luleå. Spännande. Vi har även ritat akvarell där vi först valde tre hus från en hemsida, ritade dessa i tvåpunktsperspektiv för att man ska kunna se hur husen ser ut från båda hållen, placerade ut de på en situationsplan och skulle sedan måla det i fågelperspektiv och i ögonhöjd. Svårt, riktigt svårt, men roligt. Jag är verkligen inte exepert på akvarell men jag gjorde mitt bästa i alla fall och är nöjd över det. Klasskompisarna hade gjort jätte fina akvareller, men som jag sa "någon måste ju vara sämst också så att alla andra får känna sig bra" och det bjuder jag så gott på så länge jag vet att jag har gjort mitt allra bästa :) 
 
Jag har köpt en episkt fin rosa regnjacka i typ galon på barnavdelningen på Kappahl. Haha, den skrek efter mig, så jag kunde såklart inte dissa den ;) Längtar till en regnig sommar ;)

Jag har varit hund- och husvakt, promenerat med pappa på isvägen, varit bjuden till BANJOvägen med dödshot och spelat massa COD och sett handboll, hockey och melodifestivalen. Jag har även hunnit vara till Kalix med träningsgänget och tränat en hel dag, myst på och socialiserat. Jag har varit två helger till Piteå och gått grundmodulen för Svenska Brukshundklubben och ska bli SBK-instruktör. Jag vill främst bli instruktör inom allmänlydnad och valpkurser, inte för att jag är expert och har en pedantisk vardagslydnad. Den lilla svarta faran är ju överallt och ingenstans, men det är ett val jag har gjort. Jag gillar henne så. Vad min familj eller vänner gillar känns inte primärt då hon inte ens spenderar 1% av sin tid med dem i jämföresle med mig. Den dagen jag blir sambo och får barn, då tar jag en annan ställning och rättar in mig i ledet då :) 

I alla fall så ska det bli sjukt kul att bidra till att väcka tankar hos kursare för en bra relation med sin hund, lära ut om samarbete, trygghet och bestämmande och hur man arbetar med dessa roller och vad det har för betydelse för ett roligt hundliv och hundägarskap. Jag brinner ju egentligen för egen del för tävlingsbiten, men det känns som att det är inom allmänlydnaden och valpkurserna jag kan väcka intresset hos hundägarna och få dem att vilja vara aktiv med sin hund, inom klubben och inom någon tävlingsgren. De som kommer till en tävlingskurs har ju redan någon form av intresse, vilket såklart är jättekul, men det känns som att jag kan påverka och hjälpa till mest hos de som är gröna och inte har någon aning om vad man kan göra för kul med sin hund. Jag längtar! :) 
 
 
I helgen har jag varit på vinterbal, men det får bli ett separat inlägg. Linsan är hemma så idag har vi lunchat tillsammans med Emira. Mysigt med catch up! Ikväll är det inlämning av en CAD-uppgift som jag gjorde klar i fredags. Veckan som kommer blir därmed ganska lugn skolmässigt och det känns grymt skönt efter senaste veckans mentala påfrestning med att hålla koll på allt. Verkligen ketchup-effekten: Först kommer ingenting, sedan kommer ingenting, sedan kommer allting! Heja heja. 
 
 

Kommentera här: