Nytt år, nya möjligheter

Nyårslöften:

- Hålla ordning på livet och lägenheten
Planera ekonomin bättre, ha fint hemma, sluta snooza och bli bättre på att passa tider. Det sistnämnda har jag som löfte varje år, men någon gång kanske det faktiskt händer. 😉

- Våga! Kör! Inga bromsspår. 
Bättre att ha gett lite för mycket än för lite och sedan jagas av ett "tänk om?"
Vi lever bara en gång och jag ska fan göra det ordentligt. 
Det handlar inte om att dansa på borden, resa mest eller på något sätt åka på galna upptåg. 
Det handlar om de små vardagliga sakerna som "do more of what makes you happy"
Det handlar om:


Det handlar om att hellre fråga en klasskamrat eller lärare hur fan man gör med den där uppgiften och göra bort sig därför, istället för att göra bort sig för att man aldrig lärde sig hur det fungerade. 
Det handlar om att söka det där jobbet som man inte är riktigt säker på att man får.
Det handlar om att berätta för folk att man vill ha dem i sitt liv hellre en gång för mycket och vara jobbig därför, än att förlora dem för raka motsatsen. 
Det handlar om att inte fundera så mycket utan köra på det man tror på. 
Det värsta som kan hända är att man hade fel, men då slipper man fundera - "tänk om?"

- Fokusera på skolan! 
Detta har gått riktigt bra under hösten. Så nu tänker jag fortsätta så. Ända in i kaklet. 

Nytt år. Konstigt nog blir jag alltid lite taggad av det. Fastän att jag nyss sa till Linn att jag är allergisk mot sådana här brytpunkter som typ "igår var det 2016 och idag är det 2017" eller "idag är jag ett år äldre än igår, hur känns det?" som att det egentligen är någon skillnad? Kluven. 


Well, i alla fall... 2016 har varit mestadels bra. Det enda jag kan komma på i mitt liv som varit tråkigt är att det tog slut mellan mig och Jonas i början på maj. Jag saknar honom fortfarande stundtals. Inte så att jag är kär i honom, eller att det var olyckligt på det viset. Men han var min bästa vän, vi hade väldigt roligt och jag trivdes att umgås med honom. 

Men, i övrigt, ett fantastiskt bra år! Såhär skrev jag på Facebook:
"2016 har mestadels varit ett bra år för mig. Jag trivs med skolan och mina klasskompisar, mina två extrajobb och mina kollegor. Härja och jag har debuterat i tre olika klasser och tagit förstapris/uppflytt i samtliga debuter. Jag har lärt känna många nya underbara vänner genom Härja. Hennes uppfödare Cari är ju en av de allra bästa ❤️ och Anna kom in som en virvelvind på en kurs i januari och är nu en väldigt fin vän. Jag har lärt känna många som jag har roligt och umgås med mer eller mindre varje dag. Lina, Linnea, Hanna, Linnéa och Emelie är några av dem. I övrigt "ingen nämnd ingen glömd", men tack till alla som på något sätt har gjort mitt år till ett fantastiskt roligt år! ❤️

Jag har även gått med i Luleå BKs styrelse och får vara med och påverka inom det som jag brinner allra mest för, och där igenom också lärt känna många härliga människor.
Jag har vuxit mycket som människa och orkar inte längre bry mig om sådant som faktiskt inte alls spelar någon roll om 100 år. 

2017 kommer innehålla mycket hundträning, fortsatt styrelsearbete, roliga och utmanande kurser, 7 månaders betald praktik och mycket mycket mer. 

Min högsta önskan för året är att familj, vänner och mina hundar får vara friska och må bra. 

Ikväll firar jag det gångna året, alla framgångar och allt fint som har hänt! Samtidigt firar vi in det nya året på bästa sätt hos goa Petra & Pontus med höga förväntningar om det som komma skall. 
Gott nytt 2017! ✨"

Mer om nyårsafton senare. Idag har jag jobbat heldag på Turistcentret, likaså imorgon och onsdag och så ett lördagspass på torsdag. Trettondagsafton, ni vet. En väldigt produktiv dag idag i alla fall, känns som att jag har gjort saker, hjälpt kunder och gäster hela dagen non stop. Fingrarna har sprutat på tangentbordet och ögonen går i kors, så nu blir det bra med en timmes PW med hundarna och sedan hockey på BANJO (internt skämt, men från och med nu fattar ni att det är hos Petra och Pontus). 

Tjenis. 

Kommentera här: